sn-voltiges BLOGG

sn-voltiges BLOGG

En blogg om vårt voltigeliv!

Her kan du lese litt om våre treninger, konkurranser og alt annet som skjer.. Vi skriver litt alle sammen - også hestene våre Xerxes, Anyway og Winston!

Nordisk mesterskap 2012

KonkurranserPosted by Marit Sat, June 09, 2012 22:36

Helgen 9. og 10.juni er vi på Nordisk mesterskap i voltige på vakre Strömsholm i Sverige. Det er bare Emilie som deltar fra oss i seniorklassen denne gangen, Elisabeth er "hjemme" i Wien og tar eksamener.

Emilie har fått leie en svensk hest fra Malmø, Lexus. Han er en vakker, brun vallak, ikke helt ulik Anyway. men galoppen er ganske forskjellig, så det er en utfordring å tilpasse seg bevegelsene hans.

Første dag er vi alle godt fornøyd med. Emilie leder og har 0,7 poengs forsprang på Paula fra Finland. men det gjelder å gjennomføre 4 gode runder, så ingen ting er avgjort ennå. Det er ingen Danske voltigører her, og Sandra fra Sverige starter heller ikke, så klassen er vesentlig mindre enn vanlig.
Vi krysser fingeren for en fin konkurranse i morgen.

Her er Emilies obligatorisk http://youtu.be/noMECjkXdMo

  • Comments(0)//blogg.sn-voltige.com/#post237

Stevne på Solør

KonkurranserPosted by Marit Sun, May 13, 2012 22:19

En lang og fin stevnedag på kommunegården i Solør er over og det passer bra med en liten "rapport". 5 voltigører, Marte som longør, Marit som hestetransportør og Rappen som superhest=bra team! (+foreldreoppbacking)

Rappen stilte i 4 klasser og har tatt steget opp i de to vanskeligste klassene i mangel på en større voltigehest. Han jobbet fantastisk bra og fikk selvsagt masse ros, gulrøtter og oppmerksomhet.
Her er Siljes obligatorisk, B-program. Hun fikk poengsum over 5,0 og er dermed kvalifisert til minior-klassen i Nordisk.
http://youtu.be/L8HoNZzLVbo

http://youtu.be/-Ek5T8hf6cA

Emilie startet FEI-program. Her er video fra küren. Siden Rappen er så liten, kan hun bare gjøre litt av det programmet hun vanligvis utfører.

http://youtu.be/xocK3GdUspI

C-teamet gjorde også en god jobb. Her er video fra obligatorisk
http://youtu.be/hD8_kV7Y9Ak

Til slutt var det skrittekürer der alle husket å strekke på tærne og bevege seg med eleganse. Takk til flinke voltigører, til Marte som longør og til verdens beste voltige-fjording for supre resultater.

  • Comments(2)//blogg.sn-voltige.com/#post236

Ermelo

KonkurranserPosted by Marit Sat, May 05, 2012 08:34

Her er det ikke så mye aktivivitet, men det betyr ikke at vi ikke er opptatt av voltige eller trener for fullt. Any er i god form og går voltige i Danmark med noen danske voltigører, dessuten reiser Elisabeth og Emilie jevnlig dit for å trene.
Begge jentene dro på stevne i Møllebakke i mars, men bare Elisabeth fikk stillt til start. (Emilie har skadet albue) Du kan lese fra bloggen "topp i hestesporten" på Hestesport.http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105247&blog=10015

Siste helgen i april var det CVI-stevne i Ermelo. Vi reiste sammen med alle fra Thommysminde, 3 hester + Any, teamet, 1 individuell junior og 5 individuelle seniorer.

Elisabeth skriver om konkurransen i sin egen blogg:
Tidligere i uka hadde jeg hatt to treninger her i Wien, og kjørt gode kürer, så jeg hadde en god følelse før konkurransen. Under oppvarmingen viste det seg likevel at det ikke ville bli så lett som jeg hadde trodd - Anyway har veldig mye større bevegelser enn hestene hos Breitenfurt, og det var veldig uvant å være på ham igjen. Spesielt küren ble da vanskeligere å gjennomføre, og jeg var ganske nervøs før jeg skulle inn. I konkurranseringen gikk det heldigvis bedre enn under oppvarmingen, ihvertfall frem til det baklengse ståendet...da begynte jeg å stresse litt, og hadde noen små fall, både på lørdag og på søndag.
Til tross for det fikk jeg ganske gode poeng fra dommerne, og satte ny rekord i både kürkarakter og total poengsum; henholdsvis 7,298 og 6,948. Satser på å opprettholde eller forbedre disse i løpet av sesongen! :)
På resultatlisten landet jeg på 6. plass av 21, én hundredel fra 5. plassen.


Rikke Dam (fra Danmark) som også stilte på Anyway, gjennomførte en flott konkurranse i samme klasse. Etter obligatorisk lå hun på 4. plass, etter første kür steg hun til 2., og etter en feilfri finalekür steg hun til topps! Med det kom hun på pallen i sitt første CVI som individuell (i tidligere år har hun stilt på Danmarks landslag), og Any fikk også komme inn og vise seg frem. Her er en snutt fra premieutdelingen: http://www.youtube.com/watch?v=G36Dy8dHpIw&feature=youtu.be

  • Comments(0)//blogg.sn-voltige.com/#post235

Gjensyn med Any

TreningerPosted by Elisabeth Sat, December 17, 2011 17:50
Vi er for øyeblikket på treningshelg hos Lasse i Danmark.
Any koser seg og ser veldig bra ut!
Hilsen fra Ingunn, Emilie og Elisabeth.

  • Comments(3)//blogg.sn-voltige.com/#post234

Utdanningsfilmen i voltige er i salg!

Generell bloggPosted by Mari Mon, November 28, 2011 10:15
Flere av oss i SNORD voltige har vært involvert i den nye utdanningsfilmen i voltige som nå er ferdig! Det er over et år siden vi gjorde innspillingen (se blogg fra denne her: http://blogg.sn-voltige.com/#post174). Filmen er bygget opp som en intruksjonsfilm hvor voltigører og trenere kan få tips etter hvilket nivå de er på.

Voltige er jo ikke den største sporten i Norge, og vi håper derfor at vi får mange nye voltigespirer med denne filmen! Filmen er allerede blitt solgt på breddesamlinger og under Oslo Horse Show, og den kan nå kjøpes i Idrettsbutikken for 150kr. Kanskje en julegaveidé til spirende voltigeutøvere? smiley

Fra innspillingen av filmen i spetember i fjor

  • Comments(0)//blogg.sn-voltige.com/#post233

Voltige på Norge Rundt

Generell bloggPosted by Mari Tue, November 15, 2011 20:30
NRK og Norge Rundt har besøkt Solør voltige, og sendte en finfin reportasje derfra 4.november. Det er gøy å se sporten vår på riksdekkende TV! Reportasjen kan du se her: http://www.nrk.no/nett-tv/indeks/285079/

I sommer ble også Elisabeth intervjuet av VG, jeg har tatt vare på artikkelen, så skal se om jeg får scannet den og lagt den ut..

  • Comments(0)//blogg.sn-voltige.com/#post232

Novembertrening med Devon

TreningerPosted by Elisabeth Mon, November 14, 2011 01:12
Den første helga i november var det ikke én av de relativt få voltigehestene i Norge som kunne delta, men det hindret ikke oss fra å ha en ordentlig treningssamling når Devon tok turen innom oss igjen! Fra torsdag til søndag hadde vi opptil flere økter hver dag med trening på trehest og på gulvet, både individuelt og med teamet.

Jeg tok ikke så mange bilder, men poster de jeg har, pluss en video fra oppvarmingen med teamet på lørdag!
  • Comments(0)//blogg.sn-voltige.com/#post231

Any har det fint!

Generell bloggPosted by Jannicke Mon, October 31, 2011 18:00

Emilie har fått melding om at Anyway har det godt hos Lasse, og begynner å bli i god form. Han er klar til å ta i mot jentene til trening, så da gjenstår det å rydde unna en helg for Danmarkstur og trening på gogutten!!

  • Comments(2)//blogg.sn-voltige.com/#post230
Next »